Allahu. Luahan Dari Ayah Wan Amirah Apabila Dia Mendapat Tahu Berita Yang Menimpa Anaknya Sehingga Dia Tidak Sanggup Untuk Melihat

KUALA LUMPUR: Bapa mangsa insiden lang gar lari di Cyberjaya pada malam Rabu tidak ‘sampai hati’ untuk menonton video kemalangan membabitkan anak perempuannya, Wan Amirah Wan Alias yang tular di media sosial.

Bapa allahyarham, Wan Alias Wan Ismail, 66, berkata, dia baru mendapat tahu tentang rakaman video litar tertutup (CCTV) tersebut pada pagi Khamis.

TIDAK MAMPU UNTUK MELIHAT RAKAMAN CCTV PELANGGARAN ANAKNYA


“Saya tak boleh… saya dengar cerita, jadi saya tak boleh (tengok).

“4rw4h mengalami pendarahan dalaman yang teruk di tubuhnya,” katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara, di sini, petang Khamis.

Wan Amirah, 31, kakitangan Telekom Malaysia Bhd (TM) Unifi yang m4 ut dirempuh dalam kejadian lang gar lari di Cyberjaya selamat dike bumi kan pada petang Khamis.

Jena zah disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara di sini pada pukul 5.30 petang dan dihadiri kira-kira 100 ahli keluarga dan kenalan rapat.

Kata pesara tersebut, anak perempuannya merupakan seorang wanita yang pendiam dan gemar mengembara.

“Dia dah beli tiket ke Finland untuk melihat ‘Northern Lights’ pada bulan Januari, namun tidak kesampaian.Suasana ketika penge bumi an jena zah Wan Amirah di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara, Kuala Lumpur.

“Saya juga pernah ikut dia bercuti di Pulau Maldives… dia suka selam skuba,” ujar Wan Alias.

Sebelum ini, seorang wanita dilaporkan mening gal dvnia setelah dirempuh dan diseret sebuah kereta dalam satu kejadian lang gar lari di kawasan Shaftsbury Square di Cyberjaya Rabu malam.

Ketua Polis Sepang Asisten Komisioner Abdul Aziz Ali berkata mangsa, Wan Amirah, yang merupakan Penolong Pengurus GTM Event Sales, dilanggar sebuah kereta model Hyundai ketika sedang melintas jalan di kawasan tersebut.

Pemandu dalam kenderaan dengan nombor pendaftaran BHS 7999 bertindak melarikan diri dalam kejadian kira-kira 7.34 malam itu.

https://youtu.be/3MemTfForCY

SUMBER : MSTAR ONLINE