Di Mana Aishah Sebelum GV? Tiada Niat Buli Tapi Bantu Naikkan Artis 'SENDU'

PETALING JAYA: Usahawan kosmetik Datuk Seri Hasmiza Othman menegaskan beliau tiada sebarang niat untuk membuli artis demi kepentingan diri sendiri sebagaimana didakwa penyanyi Aishah.

Sebaliknya, Hasmiza atau lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida (DSV) berkata program Gegar Vaganza (GV) diadakan bertujuan untuk mengangkat martabat artis yang 'sendu'.

"Sebenarnya Aishah silap... saya menaja itu satu platform tapi nawaitu saya buat program ini dengan Michael Ang adalah untuk mengangkat artis yang sendu supaya mereka boleh cari makan balik.

"Sekarang semua artis GV meletup-letup, sedangkan kalau artis nak naik ini memang susah, kena marketing tapi mereka dah dapat red karpet.

"Daripada tak ada show buat show. Motif kita mahu menaikkan artis bukan membuli artis. Jadi jangan ingat program ini hanya sekadar hiburan semata-mata, tidak ya,"

Vida berkata nama Aishah kembali mewarnai industri hiburan tanah air selepas beliau menjuarai program realiti musim keempat itu.

"Di mana Aisyah sebelum GV? Dia pula banyak kali buat salah tapi kita terima dia, tak ada nak keluarkan dia semua.

"Adakah dia anggap itu buli? Apa motif saya berbuat demikian sedangkan saya sebenarnya mahu bantu naikkan dia," katanya.

Ditanya mengenai tempoh tujuh hari yang diberikan Aishah kepada dirinya untuk membuat permohonan maaf dan menggantikan hadiah rantai berlian yang diterimanya kepada yang asli, Vida berkata, tunggu Selasa ini."Saya dah bincang dengan peguam saya. Segalanya akan terjawab pada sidang media khas yang diadakan di ibu negara Selasa ini," katanya.

Pengasas produk kecantikan Qu Puteh itu sekali lagi mempertahankan bahawa rantai berlian yang dihadiahkan kepada Aishah adalah tulen.