Saye Tak Paham Ke Napa Arak Perlu Di haramkan! “Tolong Jangan Terlalu KUNO”- Siti Kassim

Provokasi lagi! Sengaja nak cabar kemarahan orang ramai nampaknya. Sebut sahaja nama Siti Ka sim siapa tak kenal kan?

Wanita ini memang lantang menyuarakan isu-isu yang bertentangan dengan agama Islam seperti LGBT dan sebelum ini juga ada mempertikai hukum korban semasa Raya Aidiladha.

Baru-baru ini melalui Mukabuku, Siti nampaknya ada memuat naik beberapa keping gambar semasa lawatannya ke sebuah kawasan yang menempatkan ratusan tong ar ak di Jepun.

“Saya tak nampak orang Jepun mabuk dan memberi masalah kepada masyarakat, sebaliknya merekalah bangsa yang paling produktif di dunia,” antara maksud dalam tulisannya.

Aduh, sudah pasti apa yang dikatakan Siti memang bertentangan langsung dengan ajaran Islam yang tidak membenarkan umatnya untuk meminum ar ak.

Adakah status ini merupakan perlian dari Siti gara-gara pesta arak yang dibatalkan penganjurannya baru-baru ini?

Apa pun,pendiriannya ini mendapatkan pelbagai reaksi dari netizen yang kebanyakannya menyifatkan Siti Kasim sebagai ‘wanita neraka’.

Bukan sekali dia mengeluarkan kenyataan begini, tunggu sahaja selepas ini apa pula isu atau hukum agama yang mahu dicabarnya lagi.

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express