'Kita Balik Sama-Sama Untuk ‘Wedding’ Tapi Abang Dalam Keadaan Kaku – Tunang

Semalam seluruh Malaysia berduka dengan pemergian Muhammad Adib Mohd Kassim, 24, anggota bomba yang cedera parah dalam insiden rusuhan di kuil Sri Maha Mariamman di USJ25, Subang Jaya pada 27 November lepas.

Beliau disahkan meninggal dunia pada jam 9.41 malam tadi oleh Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin selepas 3 minggu dirawat di  Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur .

Lebih menyayat hati,Muhammad Adib dan pasangan sepatutnya akan melangsungkan perkahwinan beberapa hari lagi pada sebelah pihak perempuan iaitu 22 Disember, sabtu ini di Kedah.

Tetapi siapa sangka kad jemputan hanya tinggal kenangan, majlis perkahwinan yang diimpikan musnah berkecai. Dalam instagram tunang Muhammad Adib, wanita berkenaan meluahkan rasa sedihnya melalui catatan ringkas untuk allahyarham.

”Esok kita sama-sama cuti untuk balik kampung untuk wedding kita. Ya abang, kita balik. Kita balik sama-sama. 18/12/2018 hari kita balik drive. Tapi, orang balik juga dengan abang tapi abang dalam keadaan kaku. Tenang la kamu, setenang orang tengok kamu tadi.” tulisnya.

usulan itu, ramai yang melahirkan rasa hiba dan simpati di atas apa yang berlaku serta menuntut pembelaan yang sewajarnya kepada si pelaku. Foto kad undangan mereka juga turut tersebar di media sosial.

Al-fatihah dan ucapan takziah mengiringi ruangan komen untuk Allahyarham Muhammad Adib. Sebak. Moga beliau ditempatkan dalam kalangan orang beriman. Amin!SUMBER : Instagram nurulnajihah_radzi, Siakap Keli