Dato Fazley Yaakod Menantu Ds Rosmah Mansur Kesal Netizen Membawang Teruk Atas Video Beliau Marah Staff Beliau Tempoh Hari

Siapa yang pernah dengar Sukasucre Bistro pasti tahu ia adalah milik Chef terkenal tanahair Dato Fazley Yaakob. Bunyinya memang pelik malah ada yang mencebik muka mendengar menu spegetti daging salai masak lemak cili api dan emping belinjau ala bruschetta.

Ini antara hidangan istimewa di Restoran SukaSucre Bistro, terletak di Cheras. Dicipta khas oleh Datuk Fazley Yaacob, setiap menu yang disajikan membawa keunikan tersendiri menerusi tagline ‘From Rembau to Paris’.

Keenakan spageti daging salai masak lemak cili api ternyata membuka mata dan deria rasa penggemar sajian pasta yang terkenal dari Itali.

Kebanyakkan resipi yang berasaskan masakan dari Negeri Sembilan itu pasti membangkitkan selera pencinta masakan tempatan.

Bukan menu utama saja menyelerakan pelanggan tetapi sajian pembuka ‘kata’ yang disajikan terlebih dulu turut membangkitkan selera.

Hiasan dalaman restoran serba putih yang membawa elemen mewah dan anggun turut membangkitkan suasana selesa lagi eksklusif malah bersifat peribadi.

Terletak di Taman Pertama, Kuala Lumpur, rata-rata pengunjung pasti berpuas hati dengan resepi sentuhan Dato Fazley Sendiri.

Namun apa yang menarik perhatian baru-baru ini, tular sebuah video yang memaparkan situasi di bahagian dapur restoran tersebut.Dikatakan bengang dengan kualiti plating yang dipersembahkan oleh petugas restoran, Dato Fazley dikatakan mengamuk dan memarahi petugas-petugasnya.

Terkenal dengan perwatakkan lembut dan soft spoken, video yang ditularkan itu jelas menunjukkan sisi Dato Fazley yang berbeza.

Dengan menggunakan ayat seperti “takpayah lah kerja kalau macam ni” sambil membaling tisu dan penyenduk berhampiran, Dato Fazley lantas merampas topi chef yang bertanggungjawab lantas membalingnya.

Video yang tular tersebut mendapat respond yang pelbagai daripada pengikut instagramnya termasuk artis terkenal. Kebanyakkan mereka turut terperanjat melihat perlakukan Dato Fazley dan tidak mempercayainya.

Video Dato Fazley Marah Pekerja

https://youtu.be/kziusKiZbR0

Semua ini hanyalah lakonan sahaja tetapi ramai yang membawang goreng sampai hangus, kata Dato Fazley. Beliau meluahkan rasa kecewa kerana video instagram beliau telah disalah ertikan dan diviral kan. Ini apa yang Dato Fazley tulis di Instagram.Nampaknya ada juga kumpulan manusia2 yang lebih banyak masa membawang dari MEMBACA CAPTION. (Refer video sebelum post ini)

Takpelah saya maafkan kalian ya. Saya akhirnya yang tersenyum sendiri melihat di sebalik ratusan yang kata ‘Saya tak cukup garang,suara saya tak cukup kuat, nampak sangat TENGAH BERLAKON’ ada jugaaaak yang tak cukup bijak untuk baca caption sebenuhnya dan terus GORENG BAWANG SAMPAI HANGUS

Saya maafkan kalian ya sekali lagi! Terima kasih tau!

SUMBER : KL Viral