'Anak Hang Dah Selamat, Semua Dah Selamat Mandi Dar4h' - Jerit Susp3k Pada Ibu Mangsa

'Anak hang dah selamat, semua dah selamat mandi dar4h," demikian jeritan susp3k yang membun0h dua beradik, Nurul Hanim Idris, 5, dan Mohammad Hafiz, 1, dalam kejadian jam 11.45 malam tadi di Kampung Tengah, Jalan Kuala Sungai, Yan.

Lapor Kosmo, dua mangsa itu ditemui dalam keadaan berlumuran dar4h di atas katil di bilik di tingkat bawah oleh ibu mereka, Noorhasyelawati Yusoff, 37.

Nurul Hanim ditemui dengan kesan t3takan di belakang badan, manakala adiknya, Mohammad Hafiz dikel4r di bahagian l3her.

Menurut Noorhasyelawati, ketika kejadian itu dia dan dua anaknya sedang tidur di bilik tingkat bawah, manakala anak sulungnya, Mohammad Hakim, 7, tidur dengan neneknya di bilik bersebelahan.

"Saya terjaga selepas terdengar suara lelaki memanggil nama suami, Idris Saad, 47, beberapa klai sebelum terkejut mendengar bunyi bising di ruang tamu.

"Saya terus keluar dan ternampak susp3k melibas abang ipar, Soberi Saad, 50, pada kiri muka sebelum suspek meluru ke arah saya dan cuba menik4m per0t, namun gagal kerana terlindung langsir," katanya.

Noorhasyelawati kemudian terus keluar dari rumah dan meminta pertolongan dari ibu saudaranya di rumah bersebelahan sebelum susp3k keluar dan menjerit bahawa dua orang anaknya telah 'selamat' dan bermandikan dar4h.

"Saya berlari untuk melihat keadaan anak sebelum menemui mereka sudah kaku. Anak saya yang masih kecil dikelar pada l3her. Saya tidak boleh angkat mereka kerana terlalu banyak darah di atas tilam," katanya yang masih sedih.

Dalam laporan sebelum ini, susp3k berjaya ditahan beberapa jam selepas kejadian dan siasatan awal mendapati susp3k memiliki rekod jenayah lampau yang berkaitan dengan kes dad4h.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksaan kerana membun0h.

SUMBER : Kosmo

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express