Orang Cina Berhak Kritik Agong Sebab Mereka Pembayar Cukai Terbesar?

Lelaki dikenali sebagai Richard Chung ini berkata, orang Cina berhak untuk mengkritik Yang di-Pertuan Agong kerana mereka merupakan pembayar cukai terbesar dengan 90 peratus daripadanya dikutip daripada orang Cina.

Ini namanya bodoh sombong.

Bodoh kerana tidak tahu bahawa Agong dan Raja-Raja Melayu itu adalah ‘Tuan Tanah’ negara ini.Pelik bila ‘penyewa’ mengungkit dia bayar sewa kepada Tuan Tanah. Sombong pula kerana merasakan kaum dia seorang sahaja yang hebat dan menyumbang.

Entah dari mana lelaki ini mendapat ‘fakta’ bahawa orang Cina yang menyumbang 90 peratus cukai, sedangkan kita semua tahu kaum jenis ini yang paling banyak lari dari membayar cukai.

Bahkan, majoriti besar penjawat awam dan pekerja di Malaysia ini adalah orang Melayu. Celah mananya Cina bayar cukai 90 peratus?

Kenyataan bodoh sombong Richard Chung ini adalah bukti bahawa kaum ini memandang rendah kepada Raja Melayu dan orang-orang Melayu sendiri.

Jadi penyelesaiannya senang. Kalau tak suka ‘menyewa’ di sini, berambuslah pergi cari tempat lain. Tak perlu nak tunjuk berlagak macam kaum kamu tu Tuan pula di Tanah Melayu. Tanah ni sudah ada tuannya iaitu Sultan dan Raja-Raja Melayu.

SUMBER : Isu Viral

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express