Rahsia Rawat Kelemumur Dan Rambut Gugur Dengan Air Garam

3 Minit Sehari Mencuci Rambut Anda Dengan Air Garam.. Kelemumur, Keguguran Rambut Hilang Dengan Petua Orang Kampung Ini, Tak Rugi Mencuba…

Beberapa orang alami keguguran rambut lantaran menggunakan syampu tiruan yang dijual belikan di pasaran dengan mudah. Tetapi, bagaimana menangani kerontokkan rambut? Di air garam ada kandungan yang melicinkan rambut kita yang sekalian dapat menolong kita menjaga kulit kepala hingga dapat kurangkan kerontokkan rambut.Sesudah bersihkan rambut dengan syampu, pakai 100150 gram garam yang digabung rata dengan air serta rendam rambut kedalam air garam sepanjang 3 – 5 minit. Urut lembut kepalamu supaya liang – liang rambut boleh menyerap kandungan garam dengan cara yang sempurna.

1. Menyingkirkan Kelemumur

Saat kepala kita penuh dengan kelemumur, itu mengisyaratkan kulit kepala kita dijangkiti oleh bakteria. Membersihkan rambut dengan air garam boleh menolong kita bersihkan bakteria – bakteria yang degil itu. Namun bila kelemumur disebabkan oleh alergi, saya mencadangkan agar rakan – rakan pergi membuat pemeriksaan diri ke doktor paling dekat.

2. Buat Rambut Kelihatan Lebih Segar

Air garam boleh menolong kita bersihkan kepala dari minyak, bakteria, serta kotoran – kotoran yang lain, oleh karenanya rambut bakal akan kelihatan lebih fresh serta berkilat.

3. Mengawal Minyak Berlebihan

Bila rambutmu iaitu type rambut yang berminyak iaitu type rambut yang paling mudah gugur. Oleh kerana itu anda perlu air garam sebagai pengawal minyak berlebihan serta pastinya bikin rambut anda menjadi lebih sihat.

4. Mengelak Keguguran Rambut

Seperti mata – mata terlebih dulu, air garam boleh menebalkan rambut kita serta tutup rapat liang – liang kulit kepala kita hingga rambut gugur bakal pergi jauh – jauh dari kita. Membersihkan rambutdengan air garam banyak faedahnya rakan – rakan jadi janganlah lupa ya sekurang-kurangnya 1 minggu sekali bersihkan gunakan air garam.

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express