Sharnaaz Ahmad Melenting 'Jangan Sesekali Kurang Ajar Pada Perokok, Perokok Juga Manusia Bukan Sampah'

Negara sedikit kecoh bila Kementerian Kesihatan Malaysia akan mengeluarkan arahan larangan merokok di semua restoran dan premis makanan di negara ini berkuatkuasa 1 Januari 2019.

Ada pihak yang menyambut baik seruan kerajaan itu, namun ada juga yang sehingga kini tak puas hati dengan keputusan tersebut yang disifatkan sebagai tergesa-gesa.

Tak ketinggalan memberikan pandangan peribadi berkaitan isu ini ialah pelakon lelaki popular tanah air, Sharnaaz Ahmad yang memuat naik beberapa status di twitter nya semalam.

“TATAPIII, Jangan sesekali kurang ajar pada perokok, dari denda merokok jadi denda penendang…perokok manusia, bukan sampah..”

Larangan merokok memang baik!! TapiHaa tudia bila Abang Jebat bersuara, habis gegar gempita laman twitter dengan ‘warning’ tu.

Tapi admin tengok ramai yang menyokong statement Sharnaaz tu..entahlah admin no komen bab ni.

All sarcastic and savageBetul broTapi beberapa minit sebelum muat naik status ini, Sharnaaz ada muat naik satu status yang berbunyi : “TETAPI! Ingat ya tanpa perokok jugak perniagaan saudare saudari cikebom cikebom pun boleh lingkup.”

Tak caya tanya mamak sebelah umah hang!Tapi part paling best bila netizen menyokong cadangan supaya Sharnaaz dilantik sebagai menteri, gara-gara dia memuat naik status menegur larangan merokok yang diperkenalkan kerajaan.

Eh mai aku jadi Menteri lah!Komen Netizen: Plss be our next SMART ‘menteri’Details kan balik undang-undang yg mengarut ni

Bagi admin ada pros and cons larangan ni, kita tak boleh lah nak tengok sebelah pihak je kan, tu tak adil namanya..fikir dengan bijak okay guys!

SUMBER : Bawang Media

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express