Ambulans Bawa Wanita Mengandung Terbalik Setelah Dirempuh SUV Di Persimpangan Lampu Isyarat

Ambulans Bawa Wanita Mengandung Terbalik Dirempuh SUV

KUCHING: Sebuah ambulans terbalik akibat dirempuh kereta jenis Kenderaan Utiliti Sukan (SUV) di persimpangan lampu isyarat Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, di sini hari ini.

Difahamkan, ambulans tersebut dalam perjalanan menghantar seorang wanita mengandung dari Kota Samarahan ke Hospital Umum Sarawak (HUS).“Setibanya di persimpangan lampu isyarat tersebut, sebuah SUV yang bergerak dari Jalan Green dikatakan tidak sempat berhenti lalu merempuh bahagian tepi ambulan tersebut sehingga menyebabkan ia terbalik,” kata sumber.

Wanita mengandung berusia 40an berasal dari Kampung Nakong, Samarahan bersama pemandu dan penumpang ambulans kemudian dikejarkan ke HUS untuk mendapatkan rawatan.Sumber memberitahu kesemua mangsa dilaporkan berada dalam keadaan stabil.

Manakala wanita mengandung dirujuk ke Zon Merah Unit Kecemasan HUS untuk pemeriksaan lanjut.SUMBER : UtusanBorneo

Video :

https://youtu.be/p8-SjnQjg10

Seorang wanita yang sarat mengandung terpaksa menahan sakit selepas ambulans yang membawanya terlibat dalam kemalangan di Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, Kuching.

Video :

https://youtu.be/ithYaxQ3M10

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express