Bapa Nyaris Ditet4k Peny4mun Di Depan Pintu Rumah Kejadian Di Petaling Jaya

Tular di twitter kejadian seorang lelaki nyaris ditet4k peny4mun yang datang mengejarnya sehingga ke depan pintu rumah.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.28 petang tadi di Bukit Kuchai, Puchong, Hazran Adli berkata, bapanya dikejarkan oleh dua orang peny4mun bersenj4ta par4ng sehingga ke depan pintu rumah. Bagaimanapun, bapanya bernasib baik kerana pantas melariskan diri dan terus menutup pintu.

Berdasarkan video yang dikongsi Hazran di Twitternya menunjukkan, dua suspek mengejar mangs4 yang sempat masuk ke dalam rumah, sementara lima lagi rakannya yang menunggang motosikal menunggu di depan pagar rumah. Mangsa cuba menutup jeriji pintu tetapi gagal dan terus menutup pintu.https://youtu.be/OpUXecMWt08Anaknya yang ternampak kejadian itu terus segera membantu bapanya menahan pintu itu daripada dipecah masuk oleh susp3k yang berulang kali menendang pintu tersebut.

“As you can see my dad 2 second away from getting tetak. Kalau lambat satu saat tahan pintu and masuk, memang tak ngam. Alhamdulillah semua okey.

“Sentiasa beringat guys and alert. Alhamdulillah syukur Allah bantu kami hari ini.

“By the way kau dapat tatap muka seorang budak tu. Budak-budak melayu muda-muda je. Kalau dapat tu memang GG beb,” tulisnya.

https://youtu.be/MGQyvVzkRD4https://youtu.be/xb8BMfQUadMBerang usaha meny4mun keluarga mangs4 menemui kegagalan, susp3k bertindak membocorkan tayar dan memecahkan tingkap kereta Hazran.

Difahamkan, mangs4 telah membuat laporan polis untuk tindakan lanjut.

Orang ramai dinasihatkan sentiasa berhati-hati dan tidak membiarkan pintu pagar rumah atau pintu utama dibiar dibuka bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

SUMBER : thereporter.my

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express