“Dia Ni Dah Hilang Waras, Kononnya Profesor Serba Tahu!..” – Dr. Rusyainie Ramli

Ramai mengetahui bahawa bekas anggota kumpulan nasyid Inteam, Suhaimi Saad memilih untuk mendidik dan mengajar anak-anaknya di rumah.Baru-baru ini, penyanyi berusia 38 tahun itu mengadakan sesi penterjemahan Surah Asy Syams bersama keempat anaknya dengan mengatakan bahawa saiz matahari dan bulan itu hampir sama besar sahaja.

Manakala dari sudut sains, para ilmuwan mengatakan bahawa matahari itu empat kali ganda besar daripada bumi dan bumi lebih besar daripada bulan.

Berfikir la dengan jujur!Kenyataan tersebut membuatkan Dr Rusyainie Ramli berasa terpanggil untuk membidas mengenai cara didikan dan ilmu yang diajarkan kepada anak-anak.Mereka malang dapat ayah sebegini…Menurut Rusyainie, beliau menyangkakan ‘home schooling’ dilakukan oleh Suhaimi adalah berdasarkan mana-mana silibus yang mempunyai garis panduan untuk diajar namun sebaliknya, tidak sama sekali.

Husnuzon masa dia kata anak tak sekolah…Ilmu terpesong! Mana mungkin matahari & bulan sama besar…Bila asingkan Islam & sains. Hilang waras!Kalau tak nampak virus, nak kata semua makhluk tu tak wujud?Baru bab sains, belum pasal benda lain lagi!Ni bukan benda main2…Konon profesor serba tahu?SUMBER : Rusyainie Ramli

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express