Janji Buat ‘Review’ IG Selepas Taja Minuman, Usahawan Muda Ditipu Syed Saddiq?

Pelbagai produk berkualiti dihasilkan oleh usahawan muda berada di pasaran tempatan. Namun untuk mencipta nama bagi sesuatu jenama itu, mereka memerlukan langkah dan strategi bagi mempromosikan dalam kalangan pembeli.

Untuk mendapat jualan tinggi, golongan individu yang mempunyai pengaruh seperti ahli politik, selebriti atau Instafamous merupakan cara terbaik bagi memperkenalkan produk masing-masing.

Terbaru, seorang usahawan muda meluahkan ketidakpuasan hatinya apabila Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman tidak memenuhi janji untuk membuat ‘review’ produknya di laman sosial Instagram.Pemuda itu Azri Zahier Azmi berkata, atas program inisiatif promosi yang dijanjikan, dia telah menaja produknya iaitu sejenis minuman sparkling ketika mesyuarat kabinet pada empat bulan lalu, namun YB tersebut tidak berbuat demikian.

Jangan berharap pada ahli politik!YB mohon sponsor minumanMenurut Azri, dia dan para pekerja berhempas pulas untuk menyiapkan ‘branding’ latar belakang syarikat demi menjaga jenama produknya untuk mendapat perhatian di mesyuarat kabinet.Aku haramkan setiap titis air!Usahawan lain pun kena tipu jugak!Tambah Azri, dia cuba untuk mencari penjelasan daripada orang ‘kuat’ kementerian namun mereka sekadar memohon maaf sahaja.

Jangan tindas usahawan muda!Tiba2 YB ‘promote’ produk kroni…

Menteri muda bantu orang muda? Babi!Nak produk free cakap jelah, tak perlu tipu!

SUMBER : Azri Zahier Azmi

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express