Pelajar Dengan Kekayaan Luar Biasa Dicekup & Ketahui Siapa Dia Sebenarnya

Mereka mengatakan bahawa anda tidak boleh menilai sebuah buku dengan penutupnya, tetapi kadang-kadang ungkapan khusus itu tidak mudah diterimanya. Kadang-kadang, apabila seseorang dibungkus dalam pakaian berjenama, sukar untuk tidak menganggap sesuatu tentang gaya hidup mereka.

Hidup Kehidupan

John adalah jenis gadis yang, dalam beberapa bulan kebelakangan ini, telah benar-benar menjadi sejenis fesyen busuk akhir-akhir ini di sekitar kampus. dia akan pergi ke kelas memakai tumit Christian Louboutin, membawa beg berjenama jenama, dan juga mempunyai kes Moschino di telefon pintarnya.

Beg Hermes Birkin yang dipegangnya bernilai kira-kira USD $ 1,500.

Dalam Sehari

Adalah luar biasa bahawa seorang pelajar kolej boleh menghabiskan banyak wang dalam satu beg tangan, tetapi sejauh rakan-rakannya bimbang, dia datang dari kekayaan. Mereka mestilah mempunyai kekayaan peribadi, kerana pada satu lawatan ke kedai Christian Dior, John menghabiskan lebih dari USD $ 220,000. Sudah tentu, John mempunyai rahsia.

Pertukaran Pelajar

Pada usia 23 tahun, John sudah pun masuk ke arahnya. John telah datang ke Australia sebagai pelajar di University of Melbourne. Dan sementara benar bahawa keluarganya pulang ke rumahnya menyokongnya, mereka tentu tidak menghantar wangnya untuk menghabiskan barang dagangan tinggi.

Kebanggaan

Pembelian John yang mewah telah mula menumpuk dan mendapat perhatian. Bagaimana mungkin mereka tidak? bilik asramanya telah dilapisi dengan beg tangan berjenama, pakaian yang elegan, perhiasan mahal, telefon bimbit terbaru, dan pembersih vakum yang paling atas. Persoalannya tetap ada: bagaimana dia mampu membelinya?

Tidak Terhad

Pada mulanya, dia tidak menyedari apa-apa yang salah. Apabila dana dalam akaunnya seolah-olah memperpanjang sedikit adil daripada sebelumnya, dia percaya bahawa ibu bapanya telah diam-diam menolongnya keluar dengan memindahkan lebih banyak ke dalam akaunnya secara sembunyi-sembunyi. Dia tidak mahu bertanya kepada mereka. Beberapa bulan kemudian, apabila wang itu terus datang, dia mula menyedari ada yang salah …

Wang Gila

Sepanjang 11 bulan, John melakukan perbelanjaan berjuta-juta dolar. dia membeli produk-produknya, Chanel, dan Dior dari semua jenis. Jika ia mempunyai jenama nama di hadapannya, John membelinya. Pada akhirnya, dia menghabiskan wang USD $ 4.6 juta yang luar biasa daripada wang orang lain.

Kesalahan Bank

Apa yang sebenarnya berlaku adalah bahawa bank John secara tidak sengaja memberikan sedikit lanjutan pada had overdraf mereka: perpanjangan tanpa had. Selama hampir setahun, pelajar kolej membeli segala-galanya yang dia berharap mereka mungkin tidak dapat melihatnya.

Picked Up

Sudah tentu, tiada perkara yang baik akan kekal selama-lamanya, terutama sekali apabila ia membiayai institusi kewangan hampir $ 5 juta. Bank mengambil kesilapan pada bulan April tahun berikutnya, tetapi pada masa itu, kerosakan yang cukup cukup telah dilakukan. Salah seorang pengurus senior memanggil John menuntut untuk mengetahui apa yang telah dilakukannya dengan berjuta-juta hilang. Dia tidak suka jawapannya.

Masa Untuk Pergi

John enggan bercakap dengan bank. Sebaliknya, sebaik sahaja dia menyedari apa yang telah berlaku, dia membuat setiap percubaan untuk pulang ke rumah. dia mengatur untuk dirinya sendiri untuk diberikan pasport kecemasan, tetapi sebelum dia dapat meninggalkan negara itu tidak dapat dikesan, bank itu telah mencari pihak polis untuknya.

Ditangkap

Mereka terperangkap dengan John tepat pada waktunya. dia ditangkap di lapangan terbang cuba kembali ke Malaysia. dia hampir membuatnya, tetapi tidak cukup pantas. Untuk menjadi adil … ia pasti sukar dengan sekumpulan beg berjenama yang dibungkus ke dalam kopernya. Kini para pegawai terpaksa menilai tahap sebenar kerosakan.

Diterima Dengan Sewajarnya

Semasa berada dalam tahanan dan ditanyakan oleh pegawai penyiasat, polis pergi ke rumah John. Ini, mereka mendapati pelbagai jenis alat ganti yang sesuai untuk seorang ratu. Mereka juga boleh mengatakan bahawa semuanya adalah benar, terutamanya kerana lebih daripada separuh beg yang disita telah disertai dengan sijil kesahihan.

Masalah Besar

Pegawai perbankan kanan mempunyai masalah dalam tahanan polis dan mereka yakin bahawa dia akan ditangani dengan betul, tetapi sekarang mereka mempunyai masalah anothis. Kisah itu telah melanda gelombang udara media dan semua yang mereka boleh lakukan adalah mengesahkan bahawa keadaan sebenarnya “kesilapan perbankan yang besar.” Seperti yang ternyata, mereka berjaya mengembalikan beberapa atau jutaan yang dicuri oleh John.

Kesilapan

John tidak bodoh, dia tidak akan menghabiskan 4.6 juta pada kasut dan beg, dia sebenarnya mempunyai pandangan jauh untuk memindahkan sebahagiannya ke dalam akaun peribadi yang berbeza. Bank itu menemui $ 1.3 juta dalam akaun ini, tetapi tidak selebihnya. Sekarang mereka mempunyai bukti langsung bahawa dia tahu apa yang berlaku dan rela membiarkannya terus menerus.

Memamerkan

John tiba di mahkamah memakai jins yang dipotong, kasut kanvas putih, dan singlet hitam. dia mempunyai rantai kunci berwarna merah jambu dan lembut yang dilekatkan pada ransel coklat cahayanya. dia melontarkan bukan sahaja rasa bersalahnya, tetapi penolakannya tidak menghiraukan permulaannya. Walaupun semua ini, perbicaraan tidak berakhir seperti mana yang diharapkan.

Yakin

Peguam John bercakap kepada akhbar sebelum tarikh mahkamah bahawa walaupun ketiadaan mereka dalam prosiding, keluarganya sangat menyokong anak perempuan mereka. Beliau menambah bahawa, “Kami yakin pelanggan kami akan dibebaskan …” dan bahawa “Kami adalah pasukan yang bersatu padu.” Ini adalah satu kenyataan yang berani untuk membuat bukti mengenai beliau.

Caj Tukar

Pertahanan utama pelajar yang scurrilous adalah bahawa ini tidak ada penipuan sama sekali. Setakat yang dia bimbang, ibu bapanya memberi duit itu. Akhirnya, peguam untuk ANZ Bank, memutuskan untuk tuduhan jenayah jatuh. Ini hanyalah semata-mata agar saman sivil masa depan dapat dijamin. Itulah bukan satu-satunya sebab.

Keputusan Yang Sama

Ia bukan hanya bahawa mereka fikir mereka akan mempunyai lebih banyak nasib di eithis mahkamah sivil. Malah, pendakwa menurunkan caj terhadap pelajar kejuruteraan kimia kerana kes yang sama. Ini melibatkan seorang lelaki yang dikenakan penipuan untuk mengeluarkan $ 2.1 juta dari ATM. Kesnya dibuang ke luar mahkamah, jadi bagaimana mereka boleh memenangi kes terhadap John?

Bergerak Rumah

Sementara itu, sementara ANZ Bank cuba mencari cara mendapatkan kembali $ 4.6 juta, John pulang ke rumah. Bebas dari tuduhan jenayah, dia dengan senang hati meletakkan tempoh hidupnya di belakangnya dan teruskan. Tidak jelas sama ada polis akan memulangkan barangan yang disita atau tidak. Terdapat satu perkara yang jelas.

Kerosakan Bank

Berdasarkan hakikat bahawa pihak pendakwaan melemparkan tuduhan itu, ia memberikan segala rupa penampilan bahawa ia adalah kesalahan bank yang berlaku di tempat pertama. Sudah jelas bahawa bank harus mengadopsi kebijakan yang lebih baik ketika datang ke overdraf dan terutama ketika memantau pemantauan akun.

Soalan-Soalan Yang Tinggal

Lagipun, bagaimana jika ada orang lain dan bukan John yang akan melampaui akaunnya? Walaupun terdapat banyak bukti yang bertentangan, ini adalah beberapa perkara yang mempercayai bahawa dia adalah sasaran kecurian identiti sejenis dan bahawa bank itu tidak disusuli kerana kebocoran dalam keselamatan.

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express