Pemuzik OKU Dihalau & Barang Dirampas Ketika Mencari Rezeki Di Jalanan

Amaran kepada BUSKERS dalam pengurusan baru kerajaan PH, DBKL akan rampas alat muzik sekiranya ada buskers menggunakan drum semasa perform.

Dalam video yg pertama, pemuzik OKU pun kena. Kata pegawai wanita dalam video ini, DBKL menerima lebih 100 complain setiap hari mengenai pemuzik jalanan yang suka buat bising berdekatan premis mereka di jalan Bukit Bintang. Kebanyak premis2 di situ menjalankan perniagaan seperti rumah urut, hotel bajet, restoran, kedai jualan runcit, pakaian original sehingga ke ciplak dan lain2. Kebanyakkan pemilik premis di situ bukan bumiputera.

Berbeza dulu ketika zaman BN di bawah DS Najib. Martabat buskers diangkat sehingga ada yg masuk AJL. Rata2 buskers adalah anak Melayu kita, mereka dianggap sebagai salah satu tarikan pelancong. Masa tu buskers ok je main pakai drummer. Ada drum baru best layan. Penonton nak kasi RM5 or RM10 pun rasa berbaloi.. Dulu releks je, siap ketua Polis pun layan busking sekali siap ada drum.. Cool tak?

Video OKU Dihalau & Barang Dirampas DBKL Ketika Mencari Rezeki

https://youtu.be/rCteSlugu0U

Netizen Buat Perbandingan Pentakbiran Semasa Zaman Najib

https://youtu.be/qiibevodqG8

Arahan Daripada Khalid Samad Supaya Pemuzik Jalanan Di Ambil TindakanBarang OKU Yang Dirampas Oleh DBKLSUMBER : Daily News

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express