Sujud Syukur Mereka Dapat Hadiah Menunaikan Umrah Daripada Program Grab Indonesia

Ia sentiasa menusuk jiwa untuk melihat seseorang itu mendapat apa yang mereka impikan selepas bekerja keras untuk mencapainya. Baru-baru ni, impian ternyata menjadi kenyataan bagi dua pemandu Grab ini apabila mereka telah memenangi hadiah program mengerjakan umrah daripada majikan. Video menyentuh hati dua pemandu dari Indonesia ini kemudiannya viral di media sosial.

Di dalam video itu, kedua-dua pemandu, yang dikenali sebagai Tri Mulyanto dan Supriyono, sedang merokok ketika pekerja Grab mendekati mereka ketika merakam video, pada mulanya bertanya sama ada mereka mengetahui tentang beberapa program dalaman syarikat. Pekerja itu kemudian bertanya kepada mereka jika mereka tahu tentang program Umrah untuk pemandu Grab, sebelum menyerahkan mereka sekeping kertas.

impian ternyata menjadi kenyataan bagi dua pemandu Grab ini apabila mereka telah memenangi hadiah program mengerjakan umrah daripada majikan. Video menyentuh hati dua pemandu dari Indonesia ini kemudiannya viral di media sosial.

Ini reaksi mereka sebaik menerima perkhabaran gembira tu. Sebak, gembira dan teruja admin melihatnya



Staf yang merekod video Tri dan Supriyono ini bertanya sama ada mereka ada joinatau tahu tentang program internal yang dianjurkan syarikat Grab. Staf tersebut kemudian bertanyakan tentang program umrah dari Grab sebelum menghulurkan dua keping kertas kepada pemandu tersebut.

“Selamat anda berangkat umrah”

Menurut Coconuts, Pak Tri dan Pak Supriyono yang merupakan pemandu GrabBike telah memilih untuk mengerjakan umrah pada Mac ini. Pengurus PR Grab juga mengakui bahawa kedua-dua lelaki ini adalah rakan sekerja yang berasal dari Jawa Tengah, Semarang.

Di kesempatan itu, Tri dan Supriyono sempat merakam gambar bersama sambil menunjukkan kertas yang bertulis “Selamat anda berangkat umrah”.



"Mereka juga mengambil gambar semalam, mereka kelihatan sangat gembira ”

Pengurus PR Grab, Andre Sebastian, mengesahkan bahawa Tri dan Supriyono adalah rakan pengemudi mereka di ibu kota Jawa Tengah, Semarang.

“Pak Tri dan Pak Supriyono, pemandu GrabBike kami di Semarang, terpilih untuk pergi ke Umrah sebagai sebahagian daripada kumpulan seterusnya pada bulan Mac,” kata Andre, semalam, seperti yang dipetik oleh Kompas.



Meremang bulu roma saya menonton ini. Tahniah, Pak. Fortunes selalu datang kepada orang-orang yang melawan #ImpianUmrahItuDekat ”

Grab jugak memaklumkan program #ImpianUmrahItuDekat ini telah diadakan sebanyak 3 kali setahun. Setiap batch akan memilih hampir 200 pemandu bertuah dari 7 bandar berdasarkan performance mereka. Tri dan Supriyono antara layak kerana mempunyai prestasi yang membanggakan.

“Mereka yang pergi umrah, gua dong yang menangis”

Rata-rata netizen yang melihat video ni sangat tersentuh dengan rezeki pakcik berdua ni dapat mengerjakan umrah yang ditaja company Grab. Tak sia-sialah bekerja siang dan malam dengan penuh ikhlas kalau macam ni kan.





Syukur Alhamdulillah rezeki pakcik berdua ni. Grab Malaysia ada buat program macam ni tak?

SUMBER : Coconuts

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express