Wanita Ini Lalui Detik Cemas Ketika Dis4mun Dan Dibel4sah Dalam Lif Stesen MRT

CHERAS: WANITA ced3ra selepas dibe lasah lelaki yang meny4munnya di dalam sebuah lif di Stesen Transit Aliran Massa (MRT) Taman Mutiara, Cheras, Khamis lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Senior Asisten Komisioner Rusdi Mohd Isa berkata, kejadian itu berlaku jam 6.45 pagi ketika mangs4 berusia 48 tahun berada di dalam lif berkenaan bersama susp3k.

“Akibat kejadian itu, mgsa bengkak di dahi akibat dibel4sah susp3k.

“Susp3k melarikan dompet mangs4 yang mengandungi kad pengenalan, kad ATM dan wang tunai berjumlah RM400,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Berdasarkan rakaman berdurasi 55 saat itu, mangs4 berusia 48 tahun yang menggalas sebuah beg dan memegang beg tangan dilihat masuk ke dalam lif disusuli seorang lelaki.

Belum sempat pintu lif ditutup, susp3k terus menyrang mangs4 dengan menmbuknya di muka menyebabkan wanita itu jatuh.

Susp3k terus membe lasah mgsa tanpa belas kasihan walaupun mangsa dilihat merayu dan cuba mempertahankan dirinya.

Susp3k yang memakai baju-T berwarna gelap itu kemudian merentap beg tangan mangs4 sambil memegang bahagian bahagian belakang baju wanita itu.

Biarpun pintu lif sudah terbuka pada saat ke-24 video berkenaan, susp3k dilihat menekan semula butang tutup pada lif berkenaan sebelum terus membe lasah wanita itu dan menen dangnya beberapa kali.

Sebaik lif tiba di aras bawah, susp3k meluru keluar dari lif berkenaan dan mencampakkan semula beg tangan wanita itu.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Rusdi Mohd Isa mengesahkan kejadian berkenaan.

Katanya, kejadian mengakibatkan wanita itu mengalami bengkak di dahi serta kesakitan pada bahagian badan dan mendapat rawatan sebagai pesakit luar.

“Barangan milik mangsa yang hilang dalam kejadian itu adalah kad pengenalan, kad bank dan wang tunai RM400.

“Kita juga sudah merakam percakapan tiga orang saksi bagi membantu siasatan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.Beliau berkata, usaha mengesan suspek masih dilakukan dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan.

SUMBER : Berita Harian

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express