Gunakan Kanak2 Untuk Kutip Derma, Pemilik Pusat Tahfiz Menangis Selepas Dihalau Pihak Berkuasa

Seorang pengasas pusat tahfiz meluahkan rasa kecewa apabila rumah anak yatim yang dibina di Sungai Petani, Kedah itu perlu ditutup atas arahan kerajaan negeri.

Menerusi laman sosial Twitter, sebuah posting video menjadi tular yang kelihatan lelaki itu menangis teresak-esak selain merakamkan situasi kanak-kanak sedang berpindah keluar.“Apa lagi yang mereka mahu? Dulu nak daftar, kena bina semua kelengkapan kos dua juta. Mereka tak bagi bantuan.

“Bila dah siapkan, mereka tutup pula. Harap sokongan sahabat2, tolonglah kami kerana Allah,” katanya.

Walau bagaimanapun, kerajaan bertindak demikian kerana pusat tahfiz itu dipercayai mempergunakan kanak-kanak bagi mengutip derma dan mendapatkan simpati orang ramai.

Menerusi laporan Harian Metro,  pusat tahfiz itu dikesan mengeksploitasi kira-kira 120 pelajarnya termasuk 11 anak yatim di situ dengan mengarahkan mereka meminta derma sambil menjual produk.

Padahal Ada Banglo, Kereta Mewah!Menangis Tapi Takde Air MataMenyampah Orang Yang Pergunakan AgamaAcah Aje! Rasa Nak LempangSUMBER : Oh Mymedia

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express