Halau Tikus Dengan Mudah, Hanya Menggunakan Uncang Teh Terpakai, Begini Cara Sediakannya

Halau tikus dengan mudah dengan menggunakan uncang teh terpakai Tikus dikenali sebagai haiwan perosak dan binatang yang mampu membawa penyakit.

Kehadiran tikus didalam rumah cukup merungsingkan kerana tikus biasanya menganggu dan merosakkan barangan di dalam rumah dan juga membawa bakteria yang menyebabkan penyakit dan kematian.

halau tikus dengan mudah dengan menggunakan uncang teh terpakai.

Ramai yang usaha dan cuba pelbagai cara untuk mengusir tikus tetapi ada yang tidak berjaya untuk menghalau haiwan jahat tersebut.

Disini kami kongsikan cara menghalau tikus dengan menggunakan uncang teh sahaja.Selepas anda minum teh yang diperbuat daripada uncang teh, jangan terus buang kerana uncang terbabit sangat bermanfaat untuk menghalau tikus.

Cara – caranya adalah, anda perlu mengenal pasti tempat persembunyian tikus dan seterusnya meletakkan beberapa uncang teh terpakai di tempat tersebut.

Pepermint yang terkandung di dalam uncang teh tersebut boleh menyebabkan iritasi dan kegatalan pada hidung tikus selepas ia menghidunya dan secara tidak langsung ia membuat deria bau tikus tak selesa dan terganggu.

Ketidakselesaan yang dialami oleh tikus berkenaan menyebabkan ia akan meninggalkan tempat bersembunyiannya.

SUMBER : Blog Mazer

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express