Jururawat Ini Kecam Keterangan Pakar Perubatan, Dia Tarik Balik Kenyataan Dan Rayu Hantaran Dipadam Oleh Netizen Yang Telah Mengviralkannya

Seorang jururawat yang mengecam keterangan pakar perubatan dalam inkues Muhammad Adib Mohd Kassim telah menarik balik dan memadamkan hantaran yang dibuat menerusi akaun Facebooknya yang dikenali sebagai Cik Miera.

Wanita yang mengaku telah merawat Muhammad Adib sejak hari pertama itu turut merayu kepada orang ramai supaya berhenti menyebarkan hantaran yang dibuat selepas Pakar Perubatan Forensik Hospital Kuala Lumpur (HKL), Dr Ahmad Hafizam memberi keterangan kepada Mahkamah Koroner Shah Alam pada Jumaat lalu.

Dia mendakwa, berdasarkan pemerhatian sebagai seorang jururawat, kejadian yang menimpa Muhammad Adib akibat dipukul dan bercanggah dengan laporan bedah siasat yang dijalankan Ahmad Hafizam pada 18 Disember tahun lalu.

“Kepada pengikut saya, berdasarkan kenyataan kepada arwah (Muhammad Adib) saya merayu kepada mereka yang melakukan screenshot (tangkapan skrin) dan menyebarkan kenyataan tanpa kebenaran saya tolong padam.

“Saya tidak bermaksud untuk memberikan kenyataan yang salah dan menyebabkan salah faham. Saya akan memberikan kerjasama kepada mereka yang terlibat dalam inkues dan berdasarkan pemerhatian saya bersama kita berdoa agar ALLAH mempermudahkan segalanya,” katanya.

Dipercayai tindakan wanita tersebut yang dipercayai bertugas dengan Institut Jantung Negara (IJN) itu menarik balik kenyataannya selepas dihubungi oleh Ahli Parlimen Kangar, Noor Amin Ahmad yang meminta dia memberi keterangan dalam inkues tersebut.

Dalam pada itu, Sinar Harian telah menghubungi pihak IJN bagi mendapatkan kepastian berhubung perkara itu telah dimaklumkan bahawa hantaran yang dibuat oleh wanita tersebut adalah kenyataan peribadi dan tiada sebarang tindakan diambil.

Jom lihat Juga Apa Kata Netizen :

• Sy percaya pada posting pertama jururawat tersebut. Pasti ada yg x kena bila disuruh padam.
• Tiba2 semua berubah.. Mat Pakistan yg rekod video tiba2 phone hilang.. Dr pakar kata arwah xde kesan pukul padahal ade kesan tapak kasut pada badan arwah (saksi yg lepas) la ni misi yg merawat terlepas cakap dan2 pulak tarik balik kata2 dia.. Hmmmmm.. Moga Allah permudahkan dan memakbulkan doa rakyat malaysia serta Keluarga arwah atas pembelaan arwah.
• Kene ugut la ni.. x tarik kenyataan kene buang kerja… so terpakse la… mintak tarik balikk… takpe… Allah ada… moga arwah adip mendapat pembelaan… aminn.

• Zaman sekarang, berani kerana benar dah tak relevan. Tengok saja kes-kes yang lepas, berapa ramai yang berani kerana benar tapi akhirnya jadi mangsa. Berani je tak cukup, wang kena cukup.
• Tak layak jadi jururawat. Pembohong. Lebih baik jadi bibik. Jika dia benar apa nak takut. Buang kerja. Ada mahkamah lawan majikan. Hanya pembohong angkat kaki.

Ahli Parlimen Tegur, Ini Rupanya Kenapa Kena Padam. Hanya Kerana 1 Komen Di FB, Jururawat Ini Merayu Minta Netizen Hentikan Sebaran!Keterangan pakar perubatan dalam kes Muhammad Adib Mohd Kassim, baru2 ini mendapat komen yang tidak wajar dikeluarkan oleh seorang jururawat. Ramai yang tertanya2 saat jururawat tersebut upload komen sebegitu.

Terkini, beliau telah menarik balik dan memadamkan post yang dibuat menerusi akaun laman sosial yang dikenali sebagai Cik Miera.

Wanita yang telah merawat Muhammad Adib sejak hari pertama itu turut merayu kepada orang ramai supaya berhenti menyebarkan post di laman sosial. Sebelum ini beliau post komen selepas Pakar Perubatan F0rensik Hospital Kuala Lumpur (HKL), Dr Ahmad Hafizam memberi keterangan kepada Mahkamah, Jumaat lalu.

Antara intipati komen beliau, sepanjang pemerhatian sebagai seorang jururawat, kejadian yang menimpa Muhammad Adib akibat dipu kul & berca nggah dengan laporan be dah siasat yang dijalankan Ahmad Hafizam pada 18 Disember tahun lalu.

Mohon Padam Pos

“Kepada follower saya, berdasarkan kenyataan kepada arw ah saya merayu kepada mereka yang melakukan screenshot (tangkapan skrin) dan menyebarkan kenyataan tanpa kebenaran saya tolong padam."

Salah Faham

“Saya tidak bermaksud untuk memberikan kenyataan yang salah dan menyebabkan salah faham."

Tambahnya Lagi,

"Saya akan memberikan kerjasama kepada mereka yang terlibat dalam kes ini dan berdasarkan pemerhatian saya bersama kita berdoa agar ALLAH mempermudahkan segalanya,” katanya.

Dipercayai Ada Ahli Parlimen Menghubungi

Dipercayai tindakan wanita tersebut yang dipercayai bertugas dengan Institut Jantung Negara (IJN) itu menarik balik kenyataannya selepas dihubungi oleh Ahli Parlimen Kangar, Noor Amin Ahmad yang meminta dia memberi keterangan dalam kes tersebut.

Antara Butir Perbualan WhatsAppSemoga dengan keterangan jururawat dan Ahli Parlimen dapat menjernihkan keadaan yang sebenarnya berlaku. Apa pendapat anda?

SUMBER : FB Justice For Adib

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express