Bertahun Tak Solat, Haze Nilai Semula Hubungan Dengan Allah - “Tiada Lagi Rambut Putih.”

Pada yang mengikuti rancangan Motif Viral pasti akan mengenali pengacara berambut blonde Hazeman Huzir, celotehnya bersama rakan pengacara lain pasti menggamatkan suasana.

Baru-baru ini rambut blonde sudah bertukar hitam, pada mulanya ramai yang akan bertanya mungkin sekadar menukar citarasa fesyen, namun ada kisah rupanya disebalik rambut hitam itu.

Tekanan Kerja Dan Hati Mula Kosong

Pasti sudah timbul persoalan mengapa imej sudah berubah, justeru Haze telah memuat naik video di laman Youtube bagi merungkai segala persoalan perubahannya.

Pengacara itu menceritakan, dia adalah seorang yang sangat komited terhadap kerjanya oleh itu disebabkan kesibukan menyebabkan Haze jatuh sakit selama seminggu.

Ade Hikmah Sakit, Mula Belajar Semula Solat

Hati disentuh dengan hidayah Allah, itulah yang menjadi titik tolak Haze mula kembali menilai hubungannya dengan Allah setelah sekian lama berjauhan.

Secara senyap, mula mendekatkan diri dengan Allah dan belajar semula cara untuk solat kerana sudah bertahun tidak menunaikan solat.

Rambut Putih, Susah Nak Pergi Masjid

Sebelum mewarnakan semula rambut kepada hitam, pengacara itu terpaksa menggunakan penutup kepala untuk menyembunyikan rambut putihnya supaya tidak dipandang serong oleh jemaah masjid yang lain.

Dalam satu keadaan, dia tertinggal solat Maghrib hanya kerana tertinggal penutup kepala, terus terdetik dalam hati mengapa hanya disebabkan rambut dia terlepas solat.

Oleh itu, Haze memutuskan untuk mewarnakn semula rambut ke warna asal dan itulah sebab mengapa pengacara itu mengubah imej rambut putihnya.

https://youtu.be/XyZLUoWVD1Y

Semoga penghijrahan Haze memberi inspirasi kepada insan lain, kerana tidak terlambat lagi untuk balik semula mengenal hubungan dengan Allah.

SUMBER : Hazeman Huzir

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express