Lelaki Ini Buatkan Ramai Gadis Tak Boleh ‘Move On’! - Hadiahkan ‘Make-Up’ Kepada GF

Alat solek sangat sinonim dengan kaum wanita, ekoran sifatnya yang dapat menyerlahkan kejelitaan wajah di samping meningkatkan keyakinan diri seseorang wanita.

Namun, ramai melabelkan wanita yang memakai alat solek sebagai ‘plastik’ dan ‘fake’ kerana mereka menyorokkan cacat-cela yang ada pada wajah mereka.

Memakai alat solek bukan sekadar untuk menyelindung wajah sebenar, tetapi untuk kelihatan lebih yakin dan berketerampilan apabila berhadapan dengan orang.

Bagi Alat Solek Untuk Naikkan Semangat Teman WanitaTular di laman Twitter Jyeristia baru-baru ini, apabila dia menerima kejutan daripada teman lelakinya yang memberikannya alat solek untuk mengubati masalah keyakinan diri teman wanitanya.

Jyeristia Enmenia, 20, berasal daripada Sarawak dan menetap di Rawang, Selangor memuat naik foto berkenaan di Twitter miliknya dan menerima hampir 2 ribu kicau semula dan 3 ribu tanda suka.

Bukan Nak Menunjuk, Cuma Nak BerkongsiJyeristia mengalami masalah keyakinan diri dan sering merendah-rendahkan rupa parasnya kepada teman lelakinya, Daniel Zulkfili, 22.

“Dia bagi hadiah itu pun bukan sebab saya tak cantik, cuma dia kata nak saya jadi lebih yakin dengan diri dan berhenti merendah-rendahkan diri sendiri.”

Susah Senang Dihadapi Bersama

Perkenalan yang bermula sejak dua tahun lalu, bermula di laman Instagram, dan Jyeristia menyatakan yang dia gembira bersama-sama Daniel ekoran dia ada bersamanya sewaktu susah dan senang.

“Saya post di Twitter bukan untuk menunjuk, sebaliknya saya nak dia tahu yang saya hargai usaha dia.”

Tak Pernah Minta Alat Solek, Teman Lelaki Faham SendiriPaling menyentuh hati, gadis berkenaan menyatakan yang dia tidak pernah meminta alat solek berkenaan, dia tidak menyangka teman lelakinya itu cukup memahami keinginannya.

Jyeristia mengakui bahawa muat naiknya ada mengundang beberapa komen dan reaksi negatif daripada netizen. Namun dia memilih untuk tidak melayan sebarang elemen negatif di laman sosialnya.

“Saya rasa positif bila ada orang yang nak gembirakan orang lain, itu sahaja.”

SUMBER : Mstar Online

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express