Peragut Menangis Minta Dilepaskan, Rupanya Takut Bini - “Tolonglah Kak, Jangan Ambik Moto Tu!”

Situasi diragut adalah perkara yang sering dirisaukan, lebih-lebih lagi kaum wanita. Kejadian ragut selalunya berlaku ketika seseorang itu tidak menjangkakan apa-apa dengan keadaan sekeliling.

Mangsa yang terlibat dalam kes ragut dinasihatkan untuk tidak melawan bagi memastikan keselamatan dan nyawa terjamin.

Namun, berbeza pula dengan kejadian yang dilalui Ayus Haiqal yang berkongsikan detik-detik cemas, ketika dia diragut di akaun Facebooknya.

Guna Motosikal Yang Ditinggalkan Peragut Untuk Ke Balai Polis

Paling melucukan, peragut itu sendiri menyerah diri ke pihak polis untuk mendapatkan kembali motosikal isterinya yang dipakai ketika meragut.Muat naik Ayus Haiqal telah mendapat lebih 11 ribu tanda suka dan dikongsi lebih 5 ribu pengguna.

Kejadian berlaku di hadapan Hong Leong Bank kawasan pekan lama Kuala Selangor pada 12 April lalu. Ayus diragut oleh seorang lelaki yang kemudiannya terus melarikan diri, meninggalkan motosikal yang dinaikinya.

“Penyamun tu lari tinggalkan motosikal yang enjinnya tak dimatikan lagi. Apa lagi, senang la kerja akak,” ujar Ayus.

Peragut Menangis Minta Motosikalnya KembaliAyus menyatakan yang dia menggunakan motosikal yang ditinggalkan peragut berkenaan untuk ke balai polis, bagi membuat laporan. Paling mengejutkan, peragut berkenaan tiba di balai polis yang sama untuk menuntut kembali motosikalnya.

“Masa sedang buat laporan polis, si peragut datang sambil menangis. Dia menangis sebab motosikal tu milik isteri dia. Dia takut isteri dia marah. Menyamun tak takut, isteri takut pula,” tambah Ayus lagi.

Netizen ‘Ketawa Berjemaah’ Apabila Membaca Kes IniPenyamun Tak Habis KursusTak Tahu Nak Kesian Ke Nak GelakSenang Kerja PolisSUMBER : Ayus Haiqal

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express