(Video) Artis Lelaki Terkenal Yang Juga Pernah Anggotai Kumpulan Lawak Puk ul Pengawal Keselamatan Warga Emas

Seorang pengawal keselamatan berusia 68 tahun ced-era selepas ditu-mbuk tiga kali pada bahagian muka oleh seorang artis lelaki yang pernah menganggotai sebuah kumpulan lawak.

Ketika sedang mengawal kawasan perumahan di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan, semalam. Dalam kejadian jam 8 malam itu, artis berusia 49 tahun berasal dari Kedah yang memandu kereta jenis Proton Perdana berwarna hitam, dilaporkan memasuki pagar pengawal keselamatan kawasan kediaman berkenaan tanpa kebenaran.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar, berkata susulan itu pengawal keselamatan kemudian bertindak menutup palang laluan keluar pos keselamatan dan mengejar kenderaan yang dipandu artis lelaki berkenaan.

Selang beberapa minit selepas itu, kereta artis berkenaan melalui semula pos pengawal keselamatan untuk keluar dari kawasan perumahan berkenaan, namun terhenti akibat laluan keluar ditutup dengan palang.“Berkemungkinan kerana berang kenderaannya dihalang, artis lelaki itu keluar dari kereta sebelum menuju ke arah pengawal keselamatan dan berlaku pertengkaran,” katanya ketika dihubungi sebentar tadi. Beliau berkata tidak lama selepas itu, artis itu menu-mbuk muka pengawal keselamatan terbabit sebanyak tiga kali hingga menyebabkan mangsa lebam di bahagian mata kanan serta sa-kit pada batang hidung.

https://youtu.be/zjk3mBaT5_g

“Artis berkenaan turut dilaporkan menendang pinggang pengawal keselamatan selain mengambil batu bata di tepi laluan keluar dan membaling ke arah pengawal keselamatan itu, namun dapat dielaknya.

“Selain itu, pengawal dalam laporannya pagi tadi, turut mendakwa artis berkenaan meminta dia berjaga-jaga kerana hanya bertugas sebagai pengawal keselamatan dan bukannya polis,” katanya.

Marzukee berkata pada masa ini artis berkenaan belum lagi ditahan, namun siasatan sedang dijalankan berdasarkan maklumat saksi yang berada di tempat kejadian serta rakaman kamera litar tertutup (CCTV).

Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan atas kesalahan menyebabkan kece-deraan dengan sengaja dan Seksyen 427 kanun yang sama atas kesalahan melakukan khia-nat dengan meros akkan harta benda awam.

SUMBER : Bharian Online

Nota : Jika Anda Rasa Artikel Ini Menarik Mohon Kongsikan Kepada Rakan Rakan Anda Di Facebook Dan Jangan Lupa Untuk Like dan Terus Ikut Kami Di Lubok Cerita Express