"Saya Dipanggil Anjing Tak Layak Tolong Orang Dan Selalu Tunjuk Di Facebook Apa Saya Buat..” - Luahan Rasa Sedih Uncle Kentang

Siapa yang tidak kenal dengan ‘Uncle Kentang’ atau nama sebenarnya Kuan Chee Heng. Seorang lelaki budiman yang aktif menjalankan kerja-kerja amal di negara ini bagi membantu mereka yang memerlukan. Sebut sahaja apa jenis bantuan, selagi termampu, selagi kudratnya terdaya, semuanya akan diusahakan.

Namun, melalui satu posting terbaru yang dimuat naik di facebook rasmi miliknya, beliau melahirkan kekesalan dengan sikap individu yang melemparkan kata-kata kesat ke atasnya. Bukan sahaja dipanggil dengan gelaran tidak sepatutnya malah didakwa mahu menunjuk-nunjuk kebaikan yang dilakukan.

Ikuti perkongsian beliau seperti di bawah. Buat Uncle Ketang, bersabarlah. Ramai rakyat Malaysia yang berada di belakang anda menyokong setiap usaha murni yang djalankan!

SAYA SEEKOR ANJING …… KERANA SAYA MENUNJUK….

Saya di marah dan dipanggil anjing oleh seorang lelaki **** yang profil penuh dengan politik *** baru baru ini dalam Facebook. Dia follower kita. Kerana dia kata saya ini macai ***. Saya senyum dan bertenang.

Dia kata saya tak layak tolong orang kerana saya banyak bising dalam Facebook dan selalu tunjuk di Facebook apa saya buat. Kalau boleh lah… saya mohon pemimpin *** yang ada sekarang, set up satu hotline 24 jam untuk bantu *** dan kamu akan tahu betapa sengasara nya hidup sebahagian besar *** dalam Malaysia.Saya amat sedih. Kita hentikan lah politik . Kita hentikan perkauman. Kita akan jadi lebih maju lebih kuat, ekonomi lebih stabil. LET US HELP AND SPREAD MORE KINDNESS AND NOT HATE. STOP POLITICS AND MALAYSIA WILL BE THE BEST.

WE WILL TALK POLITICS DURING ELECTION. NOT NOW. NOW, IS TO SEEK AND HUNT MORE POOR PEOPLE AND SICK PEOPLE TO HELP THEM. YES I AM A DOG. AND I WILL KEEP ON HELPING THE HUNGRY.

I will not like to argue with politically obsessed people as they are unreasonable and cannot think equal and fair.

SUMBER : Goisho