"Adik Rakan Maut Kemalangan.." - Gara2 Pemandu Perempuan Tak Bagi Signal

Sejak tular mengenai video seorang lelaki bertindak melempang dang menumbuk pemandu wanita gara-gara tidak memberi signal dan hampir menyebabkan kemalangan.

Pelbagai reaksi yang diterima, ada yang kurang senang dengan tindakan lelaki itu mengasari perempuan, namun terdapat juga yang berasa bahawa wanita tersebut memang layak diajar.

Bukan mahu menyebelahi sesiapa, tetapi hakikatnya kecuaian pemandu tidak kiralah apa pun jantina sememangnya satu masalah besar kerana ia melibatkan nyawa dan masa depan orang lain.Adik Meninggal Sebab Pemandu Kereta Tak Bagi Signal

Terpanggil untuk berkongsi kisah, seorang pengguna Facebook dengan nama Sharell Eizwan, menceritakan bahawa baru-baru ini adik kepada rakannya telah terkorban dalam kemalangan jalan raya.

Difahamkan, kejadian yang menimpa adik rakannya adalah disebabkan pemandu wanita yang tidak menyalakan signal ketika keluar daripada simpang, mengakibatkan mangsa meninggal dunia selepas lima hari koma.

Mengikut perbualan whatsapps, pemandu wanita yang terlibat tetap mahu menyalahkan mangsa kerana melanggar keretanya, sedang ketika itu mangsa berada di jalan utama, manakala wanita tersebut keluar daripada simpang.Datang Minta Maaf, Tapi Masih Taknak Mengaku Salah

Menurut rakannya itu, mangsa sedang dalam perjalanan menghadiri majlis tahlil sebelum motosikal yang ditunggang berlagar dengan sebuah kereta.

Dikatakan, sepanjang tempoh lima hari nazak pemandu tidak datang menjenguk, tetapi selepas dimarahi oleh orang pemandu tersebut datang dan memohon maaf namun tetap enggan mengaku salah.Bukan nyawa kita seorang sahaja yang berada di jalan raya, tanamkan sifat ihsan dalam diri supaya menjadi pemandu yang berhemah agar tiada lagi yang perlu terkorban dek kerana sikap lalai orang lain.

SUMBER : Sharell Eizwan